Kedvezmények
Véletlenszerű kép
Fehér konyhabútor szigettel
Legfrissebb kép
Emeletes ágy nem csak gyerekeknek
Skype / E-mail / Iwiw

Írjon nekünk E-mailt

Ossza meg az oldalt az<br />
IWIW-en ismerőseivel most

Asztalos-Egyedi bútor newsletter

Értesítsen a legújabb cikkekről.

Tartalom átvétel

Az asztalos szó az ófrancia „carpentier” szóból ered, mely a latin „carpentrius” szóból, és azt jelenti: „kocsikészítő”. A skót és középangol kifejezés már sokkal inkább illik az asztalos munkájához, melynek csupán ennyi a jelentése: „építő”.

Az asztalosság egy olyan szakma, mely már ősidők óta létezik, hiszen az asztalosok az emberiség egyik legrégibbi építőelemeivel dolgoznak. A fa megmunkálásának képessége értelemszerűen a technológiai változásokkal együtt fejlődött, a kőkortól kezdve, a bronzkoron át a vaskorig. Az egyik legrégebbi régészeti bizonyítéka az asztalosságnak a kútburkolatok, melyeket tölgyfagerendából, fakötéssel és eresztékkel készítettek.

Rengeteget változott és fejlődött a szakma az évszázadok során, az asztalosok hagyományosan természetes fával dolgoztak, de manapság a fa alapanyagon kívül már más anyagokat is használnak az egyedi bútorok készítése során.

Ha bármilyen egyedi bútort szeretne, állunk rendelkezésére tapasztalt szakembereinkkel és a legkorszerűbb megoldásokkal!

Online árajánlatHa regisztrálni szeretne kattintson ide!Online árajánlat kérés