Kedvezmények
Véletlenszerű kép
Világos színű modern konyhabútor
Legfrissebb kép
Emeletes ágy nem csak gyerekeknek
Skype / E-mail / Iwiw

Írjon nekünk E-mailt

Ossza meg az oldalt az<br />
IWIW-en ismerőseivel most

Asztalos-Egyedi bútor newsletter

Értesítsen a legújabb cikkekről.

Tartalom átvétel

A munkalapok elsősorban konyhabútorok készítése közben kerülnek felhasználásra. Anyagukat és felületüket tekintve nagyon sok félét találhatunk a piacon. Használják még őket keskeny étkezőasztalok és bárpultok készítésénél is.

Általában hasonló anyagból készülnek mint a bútorlapok, viszont a felső lapjukat egy rendkívül kemény decor lemezzel borítják, ami hő és karcálló. Ez azért is praktikus, mert akár vághatunk is a munkalapon anélkül, hogy annak bármi baja lenne, de ha a főzőlapról levéve rátesszük a fazekat, akkor sem fog megolvadni, vagy feljönni a decor borítás. Ezek a fajta munkalapok általában 28-38 mm vastagok, és fix 60 cm szélesek. Természetesen felár ellenében lehet egyedi munkalapokat gyártatni, aminek a formája és a szélessége eltér a megszokottól.

Használnak még akril munkalapokat, melyek illesztés mentesen (nem látszik, hogy hol csatlakozik egymáshoz a két darab) toldhatóak. Ezeknek a legnagyobb hátrányuk, hogy elég könnyen karcolódnak, de egyben előny is, mer ha megkarcolódik fel lehet polírozni őket, és a karcnak nyoma sem marad.

Lehet még a munkalap fából, bár ennek a víz és hőállósága nem a legjobb, és a rendszeres használat miatt a felületkezelést évente fel kell újítani.

Alkalmaznak munkalapként mdf lapokat, amiknek a felületét leburkolják csempével és a szélükre tetszőleges anyagú és profilú szegélylécet ragasztanak. Ennek is nagyon jó a hő és karcállósága, viszont a tisztítása a fugák miatt kicsit nehézkes.

Hogyan válasszunk konyhai munkalapot?

A lakásfelújítások és korszerűsítések egyik jellemző része a konyha modernizálása, amely óriási körültekintést igénylő, és kiemelten fontos döntések sorozatából, precíz munkafolyamatokból áll, hiszen otthonunk egyik központi helyiségéről van szó. A konyhafelújítás során számos szempontot kell figyelembe vennünk, melyek közül a munkalap kiválasztása meghatározó lehet.

• Anyagválasztás: Az anyagválasztás során érdemes végig gondolni, hogy mekkora igénybevételnek lesz kitéve a felület, hiszen a különböző anyagtípusok más-más kopásállósággal, karcállósággal, szilárdsággal és egyéb fizikai jellemzőkkel rendelkeznek.

• Karbantartás, tisztíthatóság: Minden anyagtípusnak megvannak a jellegzetes tisztító és ápolószerei, azonban minél nagyobb az igénybevétel, annál fontosabb, hogy a megfelelő módon lehessen kezelni, például sűrű használat esetén nem praktikus egy csempézett és fugázott felületű munkalap, hiszen a fugák közül nehezen tisztíthatóak a szennyeződések.

• Szín és minta: A mai aktuális divatirányzatokba szinte minden belefér a színes munkalapoktól, a klasszikus darabokig, azonban mindig vegyük figyelembe, hogy a felületek illeszkedjenek a helyiség és a bútorok stílusához.

• Számos egyéb egyéni szempont szerint dönthetünk.

Tekintse meg weboldalunk információit és válasszon az igényeinek megfelelő dekoratív konyhai munkalapot, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken!

Online árajánlatHa regisztrálni szeretne kattintson ide!Online árajánlat kérés