Kedvezmények
Véletlenszerű kép
Modern design konyhabútor
Legfrissebb kép
Emeletes ágy nem csak gyerekeknek
Skype / E-mail / Iwiw

Írjon nekünk E-mailt

Ossza meg az oldalt az<br />
IWIW-en ismerőseivel most

Asztalos-Egyedi bútor newsletter

Értesítsen a legújabb cikkekről.

Tartalom átvétel

A gardrób szekrények elsősorban ruhák tárolására használatosak, de a lakásunkban található egyéb holmikat is el lehet pakolni bennük.
Belsejükben nagy pakolóhelyek találhatóak, amiket polcokkal, fiókokkal, ruha akasztó rudakkal és gardrób liftekkel lehet felszerelni, ruháink tárolására. Egy beépített gardrób szekrény általában a földtől a plafonig ér, mélysége minimum 50-55 centiméter, de ezt befolyásolja a rendelkezésre álló hely mérete is. Egy jól megtervezett gardrób bútor akár két három ember teljes ruházatát magába tudja fogadni. A belső kialakításánál érdemes figyelni arra, hogy a polcok távolsága ne legyen túl kicsi, mert akkor kényelmetlenül tudunk hozzáférni ruháinkhoz. A fiókok mélysége minimum 12-15 centiméter legyen, de az sem baj ha ennél nagyobbak. A gardrób liftek nagyon praktikusak nagy belmagasságú lakásokban, ahol a szekrény felső részét nem érjük el a földről. Ezek a bútorszerelvények lehetővé teszik hogy ruháinkat, kabátjainkat a vállfára akasztva felemeljük a bútor felső részébe és ha szükségünk van rá, akkor a lift leeresztésével kényelmesen a földről hozzájuk tudjunk férni.

A garderobe szekrény ajtajai számos megoldással lehetnek nyithatók:

- Sima oldalra nyíló ajtók, amik akár fogantyú nélkül benyomással is nyithatók és zárhatók.

- Alsó görgős tolóajtókkal, melyek kinyitása kevés helyet igényel.

- Szélesebb ajtóknál érdemes inkább felső görgős függesztett tolóajtókat alkalmazni.

- Megoldható a szekrények nyitása rolós / redőnyös tolóajtókkal is, melyek a szekrény hátuljában fölül található feltekerős rendszerbe nyílnak.

- Alkalmazhatóak még harmonika ajtók is de ezeket inkább nagyobb mélységű bútoroknál érdemes használni.

Az ajtókra esetleg tükör is ragasztható, így miután felöltöztünk meg is nézhetjük magunkat benne.

Itt kell még megemlíteni a gardrób szobák lehetőségét, amik ugyan ezt a funkciót tölthetik be, csak a lakásnak egy kisebb szobája (3-5 négyzetméter) szolgál a ruhák tárolására, melyben ugyan ezeket a tárolórendszereket lehet alkalmazni. Az ilyen helységek ajtaja lehet akár egy sima beltéri ajtó is, mely mögött helyezkedik el a gardróbszoba.

Ha szeretne hozzászólni a témához használja az "új hozzászólás" gombot.

Online árajánlatHa regisztrálni szeretne kattintson ide!Online árajánlat kérés