Kedvezmények
Véletlenszerű kép
Íves bárpult nappaliba
Legfrissebb kép
Emeletes ágy nem csak gyerekeknek
Skype / E-mail / Iwiw

Írjon nekünk E-mailt

Ossza meg az oldalt az<br />
IWIW-en ismerőseivel most

Asztalos-Egyedi bútor newsletter

Értesítsen a legújabb cikkekről.

Tartalom átvétel

Egy egyedi bútor elkészítése során számos anyag felhasználásra kerül, melyek összessége képen kapunk egy olyan bútort, ami a saját elképzelésünk ls ízlésünk szerint van kialakítva, és otthonunkra méretre szabva. Oldalunk ezen részén szeretnénk bemutatni, hogy mik is ezek az anyagok, és mire is használják őket pontosan.

Az elején kezdjük azzal, hogy: Miből is állnak a bútorok?

Minden bútornak van egy úgynevezett korpusza, ami magába foglalja a főbb elemeit, mint például az oldalak, az alja, teteje, és a polcok. Ezek általában bútorlapból, vagy fából készülnek, de utóbbit ritkábban használják a bútor vázához, mert drága és rosszabbak a tulajdonságai mint a bútorlapnak.

Konyhák és bárpultok esetében, van egy munkalap, ami általában egy speciálisan erre a célra gyártott vastagabb lap, mely lehet fa, decor nyomott préselt bútorlap, esetleg mű vagy természetes kő is.

A bútor ha lábakon áll, akkor lehet tenni alá lábazatot, mely eltakarja a lábakat, és az alján elhelyezett műanyag védő nem enged semmit a szekrény alá menni, és így nem is kell alatta takarítani. A lábazat lehet fából, bútorlapból, műanyagból, vagy alumíniumból .

A lakásunkban lévő összes bútor kicsi, de meghatározó eleme a fogantyú. Ez a kis kiegészítő a bútorajtón helyezkedik el, és segíti annak nyitását Ez is készülhet számos anyagból, és nagyon sok színben.

A legfontosabb elem egy bútoron az ajtók, mert ezek alkotják a frontfelületet. Találkozhatunk faajtókkal, bútorlap ajtókkal, és mdf-ből készített festett, vagy zsugorfóliázott ajtókkal.

A bútorok hátfala farost, vagy hdf lemez, melyek préselt fából készülnek, és általában 3-5 mm vastagok.

Felhasználnak még számos fajta bútorszerelvényt amik széles skálán váltakoznak a bútorok típusától függően. Pl.: Fiók sínek, ajtó pántok és vasalatok, kihúzható kosarak, garderobe liftek, világító testek, lábak...

Egyedi éjjeliszekrény

A hálószobák elengedhetetlen bútoreleme az éjjeliszekrény, amely esztétikailag az ágy kiegészítőjeként, valamint fontos tárolóként szolgál, hiszen a rajta, illetve benne tárolt eszközök pusztán egy karnyújtásnyira vannak az ágyban fekve.

Az egyedi éjjeliszekrény egy kisebb, ám annál lényegesebb bútordarab, amely színében, stílusában visszatükrözheti az egész hálószoba hangulatát. Mivel a hálószoba elsődleges funkciója a pihenés, relaxálás, ezért ebben a szobában ajánlatos a pasztell színeket előnyben részesíteni, és ugyanez vonatkozik az egyedi éjjeliszekrény színének kiválasztására is.

A hálószoba stílusától függően különböző stílusjegyeket hordozó éjjeliszekrényt választhatunk, készíttethetünk ágyunk mellé. A minimalista éjjeliszekrényt letisztultság, formai egyszerűség jellemzi. A klasszikus vagy rusztikus éjjeliszekrény ezzel szemben masszívabb, tömörebb fából készül, és mart minta, fadekor díszíti. A romantikus éjjeliszekrények pedig gyakran kiegészítői baldachin ágyaknak, és bővelkednek a díszítőelemekben.

Kérjen tőlünk ajánlatot egyedi éjjeliszekrény készítésre! Bármilyen stílus is legyen az uralkodó hálószobájában, az általunk készített éjjeliszekrény tökéletes kiegészítője lesz otthonának!

Online árajánlatHa regisztrálni szeretne kattintson ide!Online árajánlat kérés