Kedvezmények
Véletlenszerű kép
Íves konyhabútor
Legfrissebb kép
Emeletes ágy nem csak gyerekeknek
Skype / E-mail / Iwiw

Írjon nekünk E-mailt

Ossza meg az oldalt az<br />
IWIW-en ismerőseivel most

Asztalos-Egyedi bútor newsletter

Értesítsen a legújabb cikkekről.

Tartalom átvétel

Az emberek túlnyomó többsége ha beltéri ajtót vásárol, elsőként az ajtó formáját illetve az árát nézi. Az ajtó méretét csak nagy ritkán.

 Pedig ha végig gondoljuk igen fontos tényező lehet az ajtó kiválasztásában, hogy egyedi méretre is gyártanak – e belőle, vagy csak szabványméretet.

 Beltéri ajtóAz ajtóforgalmazó cégek nagy része arra hivatkozik, hogy csekély kivétellel, talán csak a „garázs asztalosok”, mindenki szabvány méretű ajtókat gyárt. Vagyis a kőműves igazodjon az ajtó méretéhez. De gyakran a falnyílásunk már megvan, mikor a beltéri ajtók kiválasztásához érünk. Ráadásul a napjainkban igen elterjedt utólag szerelhető tokos ajtók technológiai lényege az, hogy a beépítés nem jár kőműves munkálatokkal. Előfordul, bár ritkán, hogy a forgalmazó még a szükséges falnyílás méreteket is megadja, de tapasztalataink szerint a falak átalakítása sosem sikerül olyan méretűre, sem függőbe, sem vízszintbe ahogy azt szeretnénk.

Ekkor fordulhat elő, hogy a megrendelt és helyszínre szállított beltéri ajtó nem fér be a falnyílásba, vagy „ átesik rajta”. Ilyenkor jön az utólagos fal átalakítás, mely olyan munkálatokkal jár, amely könnyen megsértheti a már lerakott járólapot, csempét, illetve falfestést. Vagyis az eredmény plusz költség, a különböző szakmák egymásra mutogatása, felfordulás, elhúzódó beépítés, és a végén egy öszvér megoldás amire a legjobb szándékkal is csak azt lehet mondani, hogy az adott helyzetből maximum csak ezt lehetett kihozni.

 Ellentétben ha olyan bukk-belteri-uvegesajtogyártót vagy forgalmazót választunk, akik maguk mérik fel a beépítési helyszínt és az alapján gyártják az ajtókat mindezt elkerülhetjük. Ez esetben nincs egymásra mutogatás, hogy a forgalmazó mond egy méretet, a kőműves meg kialakít egy másikat. A pontos méretekért egy cég vállalja a felelősséget. A méretre gyártott ajtó beépítése sokkal gyorsabb, hisz nem kell a kőművesnek utána igazítani a falnyílást, nem jár plusz felfordulással és költséggel, és a végeredmény az lesz amire vártunk. Egy maximális helykihasználtságú, jól működő, tetszetős beltéri ajtó.

 

Ám az egyedi gyártás nem csak a méret egyediségét foglalja magában. Gyakran nem a beltéri ajtóhoz választanak a vevők konyha- vagy szobabútort. Ilyenkor nagy előny, ha mind az ajtó agyagában mind pedig színében igazodni tud a meglévő berendezéshez. Vagyis a gyártó például többféle furnérozással és pácszínnel is legyártja az ajtónkat. Van olyan gyártó cég is ahol nemcsak 25 – 30 féle furnérral dolgoznak, hanem egyedi pácszín keveréssel bármilyen színt el tudnak érni, maximálisan igazodva a vevő igényeihez. A gyártóval történő közvetlen egyeztetés kiküszöböli a több kézen álfolyóBarna beltéri ajtó információ áramlás közbeni félreértéseket.

Ez végképp fontos tényező lehet, ha a beépítési helyszín olyan adottságokkal rendelkezik, ami mindenképp speciális technológiai megoldást igényel. Így kiküszöbölhetjük azt, hogy a mindent megígérő forgalmazó a nem megfelelően legyártott termék árát rajtunk bevasalja és az ajtógyártóra mutogasson, hogy ő készítette rosszul, a problémánkkal forduljunk hozzá.

 

Összegezve, még ha magasabb is az egyedi beltéri ajtó ára, árajánlat adáskor a  „szabvány méretű” tömegterméknél, mindösszességében egyáltalán nem biztos hogy olcsóbban jövünk ki, mint az egyedi gyártású ajtókkal. Nem is beszélve a felmerülő problémák megoldásáról.

Online árajánlatHa regisztrálni szeretne kattintson ide!Online árajánlat kérés